24 maart 2018

Passiestonde te Hoogeveen
m.m.v. Hoogeveens Christelijk Mannenkoor


zie de agenda voor meer info
. . .ook een huiskamerconcert is mogelijk. . .
Meer info via onderstaande button:

Biografie

Tenor Adri van der Weyde (1952) studeerde zang bij Rosemary da Souza, Rianne Berendsen en Nanco de Vries.
Hij ontwikkelde zich tot solist in het classicisme- ( zoals Haydn, Mozart, Beethoven) en het romantiek repertoire (waaronder Schubert, Schumann, Brahms) en heeft een sterke voorliefde voor het concert- en operarepertoire maar schuwt ook een uitstapje naar het musicalrepertoire niet.

Hij speelde diverse rollen in opera’s waaronder de rol van zowel Tamino als die van Monostatos in Mozart’s
“Die Zauberflöte” en die van Heer Cantecleer in de komische opera “Reynaert de Vos”.
Hij was te gast bij muziektheater Bel Canto in Dalfsen en bij Muziektheater de Kanaalstreek in Stadskanaal.

Adri van der Weyde zong in 2011 de wereld-première [deels speciaal voor hem geschreven] van de “Böhmische Hirtenmesse” van Jakub Jan Ryba in een bewerking voor mannenkoor en solisten.
Adri soleert frequent bij koren en muziekverenigingen en vormt daarnaast samen met sopraan Corin Tholen en pianiste Marijke van Suijlekom een veelgevraagd trio, dat een avondvullend programma van populaire klassieke liederen brengt onder de naam: “Klassiek met een knipoog”.

In 2012 maakte Adri van der Weyde,samen met musicalgroep “De Amerberg’ een tournee door Nederland met een afwisselend programma van musical highlights.

Ook vormt hij een duo met de pianiste Lilian van de Kraats waarmee een concertprogramma verzorgd wordt van door vrouwen geschreven muziek van de vroege middeleeuwen tot de twintigste eeuw. Daarnaast is een programma samengesteld van populaire opera- en operette aria’s en liederen uit het repertoire van de Romantiek.

Adri van der Weyde is de tenor-solist van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM dat onder leiding staat van Gezinus M. Veldman.
HCM is het grootste mannenkoor van Noord-Nederland.